Syrebehandling – Kemisk Peeling til dit ansigt

March 5, 2021 By

Lider din hud af akne, ar, er solskadet, rynket, pigmenteret eller blot mistet sin glød? Så er syrebehandling / kemisk peeling måske den ansigtsbehandling, som du søger. 

Hvad er syrebehandling / kemisk peeling?

Kemisk peeling (også kaldet medicinsk peeling eller syrebehandling) er en dybdegående ansigtsbehandling af din hud med en kemisk opløsning. Det kan lyde voldsomt, men bliv ikke skræmt. En kemisk peeling virker ved at udskifte hudens døde og beskadigede celler. Her stimuleres huden til at regenerere nye hudceller, og hudens evne til at forny sig selv fremmes. Ved en kemisk peeling behandles ar, rynker, solskadet og pigmenteret hud. Huden opstrammes, får en jævnere struktur og ny glød.

Illustration 2 1

Hvilken behandling skal jeg vælge?

Den klinik du vælger, vil starte med at foretage en analyse af din hud og vurdere hvilken type peeling, du har brug for. Der findes flere forskellige typer af kemisk peeling. Derfor kommer vi med en opfølgende guide og oversigt, der beskriver de forskellige typer af kemisk peeling.

 

Selve behandlingen

Når peelingen er påført huden, kan man opleve at det klør, svier eller en brændende følelse. Kemisk peeling tager ca. 30 minutter. Det bør ikke gøre ondt, og man skal ikke bedøves.

Illustration 1 2

Efter behandlingen

I dagene efter behandlingen kan huden være rød, svie og klø. Typisk oplever du, at huden skaller i den første uge. Det er vigtigt, at huden skaller naturligt af, og at du ikke selv piller flagerne af. 

For at hjælpe mod den sviende fornemmelse og rødmen, skal du smøre huden ind med en plejende fugtighedscreme (dette kan du købe hos din behandler). Yderligere skal du huske at undgå og beskytte huden mod solen i minimum 10 dage, da huden her er meget lysfølsom.

Kilder

Bottom drawing 1

Landets behandlere samlet et sted

Vi har gjort det nemt for dig at finde den rigtige behandler, ved at samle dem alle i Treater.